WWC 1 – Spannum 1

Spannum neemt een puntje mee naar huis

Afgelopen zaterdag mocht Spannum het opnemen tegen de concurrent WWC. In de ranglijst stond WWC een aantal plaatsen boven Spannum. Dit was dus een mooie uitdaging voor Spannum. Louis van Gaal had de wedstrijd bestempeld met zijn uitspraak: “The dead or de gladiolus”. 

Tijdens de eerste aanval van Spannum was het al raak, een uitstart van Jeroen zette Spannum op voorsprong. De aanval daarop volgde echter al de gelijkmaker. Dit scoreverloop was tekenend voor de eerste helft. Dankzij de snelheid van een aantal spelers van Spannum moest  tweemaal aan de noodrem getrokken worden. Daar maakte Spannum dankbaar gebruik van door het scoren van twee strafworpen. Een aantal afstandsschoten en uitstarters zorgden voor een 6-6 stand. De goed fluitende scheidsrechter beëindigde toen de eerste helft. 

De eerste tien minuten van de tweede helft schoot WWC uit de startblokken met een aantal fraaie doelpunten. Met het 13e doelpunt van WWC ontstond er een fix doelpuntenverschil van vijf goals. Er moesten nog bergen verzet worden door Spannum om enigszins weer terug te komen in de wedstrijd. Ydo gaf het symbolische signaal voor de inhaalslag door een actie om te zetten in een doelpunt. Het signaal werd opgevangen door het team, goals van Remko en Jeroen brachten de stand tot 13-12. Met nog een aantal minuten op de klok zag Spannum kans op een punt of mogelijk zelfs meer. Dieke schoot in de slotminuten van grote afstand raak. Dit bleek dan ook het laatste doelpunt van de wedstrijd, Spannum moest genoegen nemen met een punt. Daar kan Spannum zeer tevreden mee zijn want het leek er niet meer van te komen gezien de opgelopen achterstand in de tweede helft. 

Doelpuntenmakers: 
Jeroen: 3, Dennis: 4, Ydo: 4, Dieke: 1, Remko: 1