Spannum 1 – Pallas 1

Afgelopen zaterdag, 24 november 2019, stond de eerste zaalwedstrijd op het programma. Spannum moest vandaag tegen Pallas uit Leeuwarden. Henk had zich als coach goed voorbereid door research te doen naar Pallas. Er was een dame met donker haar die goed kon schieten. We moesten eerst alleen onze eigen dame of heer verdedigen en niet teveel mee willen kijken. In de voorbespreking kregen we te horen dat Pallas een goede ploeg is maar dat we mentaal wel van hun kunnen winnen.
De vertrouwde opstelling was:

Aanval Verdediging Reserves
Ydo Remko Simon
Dennis Jasper Melisa
Dieke Pauliena  
Margrit Anna  


De scheids floot het start signaal en we konden de wedstrijd beginnen. Ydo maakte een inloopbal en kreeg een strafworp deze benutte hij waardoor wij de eerste punten op het scorebord noteerden. Pallas kreeg hierna ook twee strafworpen mee die ze beide konden benutten. Hierop volgde een fase waarin Spannum enkele punten uit kon lopen door scores van Paulien, Dennis en een benutte strafworp van Ydo. Wat de stand op 4-2 zette. Helaas had Pallas hier een tegen antwoord op en konden ze terug komen tot 4-4. Het tweede deel van de eerste helft kon Spannum zich herpakken en wist zeven keer te scoren, dit resulteerde in een ruststand van 11-6

Tijdens de rust werd ons gezegd dat we goed speelden en veel inzet toonden. We moesten nu niet gaan verslappen want als Pallas enkele punten maakt kunnen ze ook zo weer in de wedstrijd zitten.
Na de rust wist het vak van Remko niet tot scoren te komen mede doordat Pallas ging achter verdedigen. Hierdoor kon Pallas het gaatje verkleinen tot 11-10. Hier gaat het een poosje gelijk op waarna een sterke fase van Spannum volgt. De eindstand is 18- 13 in het voordeel van Spannum.

Volgende week op 30 november speelt Spannum 1 om 19.30 uur in Ferwert tegen NQL 1.