Net aan winst voor Spannum A1

Spannum A1 heeft op zaterdag (18 mei) ochtend tegen Invicta A2 gespeeld. Een lange en spannende wedstrijd. Het was warm zaterdag en dus wennen om met deze omstandigheden te spelen.

De wedstrijd begon in het nadeel van Spannum met een snelle 0-1 achterstand. Al snel wist Spannum zich te herstellen en een snelle 1-1 te scoren door Jeroen de Boer. Wisselen van functie. Goed aangevallen door Spannum, 2-1 voorsprong door een afstand schot van Simon van der Vaart. Het ging goed in de aanval en speelden lekker en door een ingeoefend trucje uit te voeren werd het al snel een 3-1 voorsprong voor Spannum weer door Simon van der Vaart. Spannum begon in de ‘’flow’’ te raken en ging door, goed verdedigen en goed aanvallen. 4-1 voorsprong alweer door een doorloopbal van Twan de Vries! Het was warm en Spannum verzwakte voor de rust, Invicta kon hier goed mee om gaan en scoorde de 4-2. Invicta werd beter aan het eind van de eerste helft en wist gelijk nog een doelpunt te scoren. Het eindigde met een 4-3 ruststand. Weinig doelpunten.

Na de pauze startte Spannum weer goed met een doelpunt van Geert Hansma 5-3 voorsprong voor Spannum. Wisselen van functie het duurde lang want ze vielen er maar niet in maar uiteindelijk na vele schoten werd het toch door een kleine kans van Jeroen de Boer 6-3. Het leek goed te gaan met Spannum en het leek de juiste kant op te gaan. Toen vielen er na een tijdje snel 2 doelpunten achter elkaar. Een spannende score 6-5 Spannum moest dus nog even doorzetten om de winst mee te nemen naar huis. Het duurde lang maar uiteindelijk viel er nog een tegen doelpunt, invicta stond weer gelijk met Spannum. Nu werd het spannend. Het duurde lang met vele schoten die er uit vielen en veel schoten die net mis waren. Schoten genoeg alleen net niet genoeg tot dat na een lange tijd eindelijk de winnende doelpunt viel van Jeroen de Boer. De wedstrijd eindigde in een 7-6 overwinning voor Spannum A1. Een matige wedstrijd voor Spannum met niet veel doelpunten, volgende keer beter. De winst is binnen en daar gaat het uiteindelijk om.