Jeugdwedstrijden 25 mei 2019

Afgelopen zaterdag stonden er voor 2 jeugd teams belangrijke wedstrijden op het programma. Voor de C aspiranten smaakt het kampioenschap in de zaal naar meer, zij willen ook graag het veldseizoen een kampioenschap  binnen halen en ook de E pupillen beginnen na 3 gewonnen wedstrijden in deze voorjaarscompetitie aan een kampioenschap te denken.
De pupillen reisden met 4 spelers af naar Lemmer om daar op te nemen tegen de E1. Spannum kwam met 4 spelers, geen wissels, aan in Lemmer en dan is het wel eens lastig om de concentratie 50 minuten vast te houden. Beide ploegen hadden echter het beste spel in de eerste helft, want na de pauze werd er door beide teams niet meer gescoord. Door goed passen van Sietse en Berber werden er een aantal mooie kansen gecreëerd waar Inger en Sjoerdsje er beide 2 van benutten. Lemmer wist de korf ook 2x te vinden zodat de ranja dus met een 2-4 voorsprong werd opgezocht. Na de pauze wel kansen voor beide ploegen, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Zo overheersten de verdedigingen en kon Spannum na het laatste fluitsignaal met 2 punten retour Spannum.
Later op de middag speelde de C1 tegen de C2 van LDODK. Vorige seizoen en ook dit seizoen een geduchte tegenstander voor de spannumer jeugd, met altijd spannende wedstrijden. Het belang van een goede start was bekend bij de jeugd, maar blijkbaar ook bij de spelers uit Gorredijk en Terwispel, want met een 2-0 achterstand konden de Spannumers in de achtervolging. Dit lukte langzaam maar zeker, en bij rust was de stand weer gelijk getrokken, 5-5. Na de rust wist de groen witte brigade onder leiding van de met scherp schietende Stijn Vincken een gaatje van 2 doelpunten te creëren. Ondanks het missen van een aantal strafworpen wist Spannum de zege over de eindstreep te trekken, 10-12.
’s middag wist Spannum 1 nog verassend van de koploper te winnen, zodat de zaterdag perfect werd afgesloten!