Beslissende wedstrijd voor Spannum A1

Spannum A1 heeft op zaterdag (1 juni) in de vroege ochtend tegen De Walden A2 gespeeld. Een spannende en warme wedstrijd. Deze wedstrijd zou bepalen of Spannum gedeeltelijk kampioen zou worden of niet.

De wedstrijd begon in het nadeel van Spannum met een snelle 0-1 achterstand. Al snel wist Spannum zich te herstellen en een snelle 1-1 te scoren door Geert Hansma. De Walden wisten nog een doelpunt te scoren waardoor het 2-1 stond. Spannum en De Walden wisten de stand gelijk te houden. Maar de omkeer was toen Hester de Haan scoorde waardoor de stand nu 3-3 was en de vakken gewisseld moesten worden. Er vielen 2 snelle doelpunten voor Spannum door Simon van der Vaart en Twan de Vries. De stand was nu 3-5 maar daar waren De Walden het niet mee eens en maakten de stand weer gelijk met 2 snelle afstand schoten (5-5). Simon van der Vaart scoorde een afstandsschot (5-6). De Walden scoorden weer snel waardoor de stand weer gelijk was (6-6). Spannum begon beter te worden aan het eind van de eerste helft en wist drie doelpunten te scoren, waarvan twee door Jasper de Boer gescoord werden en één door Simon van der Vaart (6-9).

Na de pauze startte Spannum weer goed met een doelpunt van Simon van der Vaart (6-10). De Walden kregen het nu moeilijk en begonnen spelers te wisselen waarna De Walden scoorden (7-10). Spannum liet zich niet kennen en er viel al snel weer een doelpunt door Hester de Haan (7-11). Melisa Senocak raakte geblesseerd maar moest alle hoop verzamelen om door te blijven spelen omdat er geen wissels waren. De Walden scherpten zich op en er vielen al snel vier afstand schoten, waardoor de stand weer gelijk kwam te staan (11-11). Spannum probeerde zich weer te hervatten en er werd een doorloopbal door Twan de Vries gescoord (11-12). De Walden kregen een vrije bal en wisten daaruit een doelpunt te scoren (12-12). Vlak daarna ontstonden er twee afstandsschoten voor De Walden (14-12). Sasja van der Hoek wist een kleine kans te creëren en haalde daar een doelpunt uit (14-13). De Walden begonnen goed op schot te worden en konden dan ook nog een doelpunt scoren uit een afstandsschot (15-13). Spannum moest zich nu opscherpen om de wedstrijd te winnen. Jasper de Boer scoorde dan ook nog een afstandsschot (15-14). De wedstrijd begon spannend te worden toen er nog 5 minuten waren voordat de wedstrijd eindigde. De Walden wisten nog een afstandsschot te scoren waardoor de stand 16-14 werd. Spannum zag het somber in maar wist nog in de laatste minuten een strafworp te krijgen die werd gescoord door Simon van der Vaart. De wedstrijd eindigde met 16-15 voor De Walden. Volgende keer beter.