Belangrijke winst voor Spannum 1

SIM 1 – Spannum 1 11-05-2019

Basisopstelling:

Vak 1: Ydo Harkema, Dennis van der Hoek, Dieke Postma en Margit Cnossen

Vak 2: Remko van der hoek, Jasper de Boer, Pauliena Harkema en Sanne Bouma

Wissels: Jeroen de Boer, Simon van der Vaart en Sasja van der Hoek

De selectie van Spannum 1 reisde af naar Haskerdijken om daar de tweede competitiewedstrijd te spelen tegen SIM 1. Spannum begon goed met een voorsprong van 0-2, door doelpunten van Ydo. Daarna had het andere aanvalsvak het lastig om kansen af te ronden, zo kon SIM terugkomen tot een stand van 2-2. De stand ging gelijk op tot een ruststand van 5-5. Spannum wist dat er nog wel een tandje bij moest om de punten mee naar huis te nemen.

Na de rust kwam Jeroen erin voor Jasper. Spannum wilde graag een gaatje slaan, om zeker te zijn van de winst. Dat gaatje kwam met een stand van 7-9. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar deze werden niet vaak afgerond. Er werden grote kansen gemist, als doorloopballen en vrije ballen. Sasja van der Hoek kwam nog in het veld voor Sanne Bouma, die met een hoofdblessure naar de kant ging. Maar toch wist Spannum door te pakken naar de eindstand 9-13. Dit zijn belangrijke punten voor Spannum aangezien we graag willen handhaven in de derde klasse.

Spannum staat nu op de vierde plaats met 10 punten. Op 18 mei staat de wedstrijd tussen Spannum 1 en Invicta/Frigro 1 op het programma. Op dit moment staat Invicta/Frigro op de zesde plaats. Dit beloofd dus een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd wordt gespeeld op sportcomplex De Boppeslach!